Lemon curd

1/2 recept per persoon

Ingrediënten:

  • 2 citroenen
  • 2 eieren
  • 175 gram suiker
  • 125 gram (ongezouten) roomboter

Bereiden:

– Boen de citroenen schoon en rasp de schil van beide citroenen, zonder het witte vlees mee te raspen.

Knijp beide citroenen het sap eruit in een schaaltje en verwijder de pitten. Doe de rasp in een pannetje met een dikke bodem, samen met de citroensap, de boter en de suiker.

– Zet het pannetje op een laag vuur en zodat de boter kan smelten en de suiker oplost in de boter.

– Terwijl het pannetje op het vuur staat kluts je beide eitjes in een ruime kom.

– Zodra de boter is gesmolten en de suiker opgelost is giet je deze beetje voor  beetje al roerend door het eimengsel. Elke keer tussendoor goed roeren. Dan heb je de minste kans dat het ei gaat stollen en dan heb je roerei.

– Zodra je vrijwel de hele inhoud van het hele pannetje door het eimengsel heb gedaan giet je het weer terug in de pan en zet het pan op laag vuur en kook al roerend het mengsel in tot een dikke massa zo dik als vla. Blijf erbij en roer constant over de bodem zodat de lemon curd geen kans krijgt tot aanbranden.

– Zodra de lemon curd de juiste dikte heeft giet je het door een zeefje in een (weck)potje of schaaltje/bewaarbakje van kunststof met deksel. Het zeefje houd alle oneffenheden en stukjes eruit en zorgt dat je een mooie gladde lemon curd krijgt.